Besplatan Office za iOS i Android


Microsoft je juče iznenadio svoje korisnike objavivši da će novi Office paket za iPad, iPhone i Android uređaje biti dostupan za preuzimanje potpuno besplatno. Dakle, za korišćenje svih funkcija mobilnog Office-a na ovim platformama više nije potrebno imati Office 365 pretplatu.

Ovaj potez, koji bi se mogao tumačiti kao veliki strateški zaokret Microsoft-a, iz kompanije vide kao logični nastavak dosadašnje politike. Office web aplikacije već su od ranije bile besplatne, a sada će isto korisničko iskustvo imati i korisnici mobilnih platformi. Bitno je naglasiti kako će Office paket biti besplatan samo za privatne korisnike.

Naravno, i dalje postoje određeni segmenti ovih servisa koje ćete moći koristiti uz pretplatu, ali glavninu funkcija je sada moguće koristiti besplatno i kombinovati sa servisima u oblaku.

Dodatno, u skladu objavljenom vešću o strateškoj saradnji s Dropbox-om, korisnici mobilnog Office-a sve će svoje dokumente moći besplatno skladištiti na tom servisu, kao i na Microsoft-ovom OneDrive-u.

Microsoft je istovremeno objavio da radi i na besplatnim Office aplikacijama za Android tablete, koje bi, us postojeću verziju za smartphone, uskoro trebale biti dostupne za instalaciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.