Google uvodi plaćanje za uklanjanje reklama


Kao jedna od vodećih internet kompanija, Google pokušava pronaći alternativne načine za finansiranje onih koji svojim sadržajem obogaćuju Internet. U sklopu toga lansiran je projekat Google Contributor, eksperimentalni način finansiranja kvalitetnog sadržaja, koji funkcionisao po sistemu mesečne pretplate.

Korisnik koji želi postati "contributor", i svojim doprinosom omogućiti stvaranje boljeg sadržaja, treba se prijaviti na ovim stranicama i zatražiti pozivnicu. Svi koji se uključe u ovaj projekt plaćaće mini-pretplatu u skladu sa svojim željama, od jednog do najviše tri američka dolara mesečno.

Zauzvrat, dobiće iskustvo surfovanja po određenim web stranicama u potpunosti lišeno promotivnog sadržaja. Google će, pak, novac prikupljen od pretplata proslediti vlasnicima tih stranica (nije razjašnjeno hoće li ili ne uzeti dio svote kao proviziju). Treba naglasiti da će pretplatnici bez reklama moći videti samo stranice koje učestvuju u Contributor programu, a njih je za sada tek manji broj.

Servis je trenutno u beta fazi, a deo početnog testiranja su Imgur, The Onion, Mashable, Urban Dictionary, Science Daily i WikiHow.

Foto: Bacho / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.