Internet Explorer je najpopularniji web browser


Prema najnovijem istraživanju kompanije Net Applications, Microsoft-ov Internet Explorer je i dalje vodeći web pregledač na svetu.

Sve verzije Internet Explorer-a među korisnicima imaju zastupljenost od 58,49%. Na drugom mestu je Google Chrome s zastupljenošću od 21,25%, dok je na trećem mestu Mozilla Firefox s zastupljenošću od 13,91%.

Nakon toga sledi Apple-ov Safari s zastupljenošću od 5,10%, na petom je mestu Opera s zastupljenošću od 0,83% dok šesto mesto zauzimaju svi ostali web pregledači zajedno s zastupljenošću od 0,42%.

Što se tiče pojedinačnih verzija web pregledača, trenuutno je najpopularniji Internet Explorer 11 s udelom od 24,05%, što znači da je do sada najpopularniji Internet Explorer 8 pao na drugo mesto i sada ima udeo od 17,31%.

Što se tiče Chrome pregledača, najnoviji Chrome 38 ima 6,35% udela, nakon čega sledi nešto stariji Chrome 37 s 6,30%, dok sve starije verzije Chrome-a zajedno imaju 8,20% udela među korisnicima. Najnovija verzija Mozilla Firefox pregledača s brojčanom oznakom 33 već ima udeo od 2,19% iako je postala dostupna tek sredinom oktobra. Stariji Firefox 32 drži udeo od 7,61%, dok sve starije verzije Firefox-a zajedno imaju udeo od 4,11%.

Sve navedene podatke kompanija Net Applications je skupila u razdoblju od septembra do oktobra prateći oko 40 hiljada različitih web-stranica svojih klijenata i 160 miliona jedinstvenih posetilaca tih stranica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    Реално, да ли знате икога да користи овај прегледач?
    Плаћена анкета, већ виђено!


  2. Анониман kaže,

    "Veliki" programeri ne vole Microsoft, pa ni to što oni rade. Pojedinci iz ove skupine tvrde kako njihov program još niko nije uspeo da hakeriše.
    Nisu ni svesni da njihovi programi nisu ni interesantni za hakere, te im iz toga razloga "dobra" zaštita. IE je dobar pregldač-browser i više verujem da je 58%, nego u tvrđenje da je anketa naručena.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.