Jolla predstavila prvi tablet uređaj


Jolla je juče predstavila tablet jedinstvenog imena Jolla tablet koji pokreće Sailfish Os 2.0. Kao i Nokia N1, Jolla tablet upada u domenu manjih uređaja s dijagonalom ekrana od 7,85 inča. Ekran je IPS LCD i ima 2K (2048×1536) rezoluciju što mu osigurava zavidnu oštrinu od 330 piksela po inču.

U tablet je ugrađen 64 bitni 1,8 GHz četverojezgreni Intel procesor kojeg prati 2 GB DDR3 RAM-a. Takođe dolazi sa dve kamere, 5MP zadnjom i 2 MP prednjom a slike će se skladištiti na 32 GB interne memorije koja je proširiva s microSD karticama.

Tablet napaja baterija kapaciteta 4300 mAh, koja je nešto slabijeg kapaciteta od Nokijinog tableta. Kućište je lepo dizajnirano, dimenzija203x137x8,3 mm, dolazi u kombinaciji crne i bele boje.

Uređaj će biti dostupan po ceni od 249 $, odnosno tokom maja 2015. godine u Evropi, Rusiji, Norveškoj, Švajcarskoj, Indiji, Kini, Hong Kongu i SAD-u. Zanimljivost je da Jolla nusi svoj tablet i po nižoj ceni od 189$ već sada kako bi potpomogla proizvodnju, a oni koji uplate iznos će biti među prvima koji će ga dobiti na kućnu adresu.

Više informacija o tabletu možete pronaći na službenoj stranici.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.