Microsoft predstavio Lumia 535 smartphone


Kao što je i bilo najavljeno, Microsoft je danas predstavio Lumia 535 smartphone. Reč je o prvom smartphone uređaju koji dolazi s Microsoft-ovim imenom, dok Nokijino odlazi u istoriju

Lumia 535 je low-end uređaj s velikim ekranom zaštićenim Gorilla Glassom 3. Dijagonala IPS ekrana iznosi pet inča, a rezolucija je 960x540 piksela. Procesor je Qualcomm-ov Snapdragon 200, ugrađen je 1 GB radne memorije i 8 GB trajne flash memorije koju je moguće proširiti microSD memorijskom karticom. Rezolucija prednje kamere iznosi, za ovu klasu uređaja, pohvalnih pet megapiksela, jednako kao kod zadnje kamere koja još ima i LED blic. Mobilni dolazi s baterijom od 1.905 mAh, teži 146 grama, a dimenzije su 140 x 72 x 8,8 milimetara.



Lumia 535 će biti dostupna u dve varijante - jedna donosi jedan, a druga dva SIM slota - dok će obe verzije biti dostupne u prodaji u nekoliko različitih boja.

Naravno, Lumia 535 će raditi na Windows Phone 8.1 operativnom sistemu, a dolazi sa predinstaliranom Lumia Denim nadogradnjom za isti.

Preporučena cena Lumije 535 je 110 evra (bez poreza), prodaja do kraja meseca kreće na određenim tržištima u razvoju, a do kraja godine i internacionalno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
3
  1. Анониман kaže,

    e ovo mi se dopada, nadam se da će uskoro biti i kod nas


  2. Анониман kaže,

    Bas se pitam kako ce proci zbog izbacivanja imena Nokia


  3. Анониман kaže,

    Windows mobile je zakon.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.