OnePlus One prodat u 500 hiljada primeraka


Kineska kompanija OnePlus proslavila se s One-om, svojim prvim pametnim telefonom koji je zahvaljujući svojim mogućnostima stekao naziv ''ubice flagshipova''. Jedan od suosnivača kompanije, Carl Pei, pohvalio se u intervjuu za američki Forbes, kako je kompanija do sada prodala 500 hiljada primeraka One-a te da je novi cilj OnePlus-a do kraja ove godine prodati 1 milion primeraka toga uređaja.

Početak prodaje One-a, u aprilu ove godine, obeležili su različiti problemi, najviše sistem prodaje uređaja putem pozivnica koje su se nudile u ograničenom broju. Zbog velike potražnje i nezadovoljstva korisnika takvim sistemom prodaje, on je ukinut te se prešlo na standardni sistem prednarudžbina.

One u Evropi možete naručiti putem OnePlus.eu prodavnice po ceni koja se kreće od 309 do 359 €, zavisno o specifikacijama. Uređaji se dostavljaju iz skladišta koje se nalazi u Italiji.

Na kraju valja se podsetiti na specifikacije koje nudi ovaj uređaj. OnePlus One ima 5,5-inčni IPS LED Full HD ekran sa Gorilla Glass 3 zaštitom, Qualcomm-ov Snapdragon 801 procesor, Ardeno 330 GPU i 3 GB radne memorije. Za skladištenje podataka može se izabrati model sa 16 ili 64 GB ugrađene memorije.

Zadnja kamera je 13-megapikselna te se bazira na Sony Exmor IMX 214 senzoru, dok je prednja kamera 5-megapikselna. Prisutni su GPS, senzor osvetljenja i blizine, akcelerometar te žiroskop. Postoji podrška za dual-band Wi-Fi, Bluetooth 4.0 te LTE mreže.

Baterija ima snagu od 3100 mAh, dok je operativni sistem CyanogenMod 11S koji se bazira na Android 4.4 KitKat-u. OnePlus je potvrdio kako će One dobiti nadogradnju na novi Android 5.0 Lollipop.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.