Windows 8.1 vrlo brzo će biti popularniji od Windows-a XP


Windows XP je sigurno najdugovječniji operativni sistem koji je ikada "izišao" iz Microsoft-a. Tome je pomogla i Microsoft-ova borba s vetrenjačama, odnosno forsiranje novog modernog interfejsa, koji većini korisnika nikako nije odgovarao.

Međutim nakon što je Microsoft konačno odlučio poslušati želje samih korisnika, i nakon najave kako će svi kupci Windows-a 8 i 8.1 dobiti besplatnu nadogradnju na Windows 10 operativni sistem, sami korisnici su počeli u većem broju prihvatati novu verziju Windows-a.

U prilog tome idu i najnoviji podaci s internet stranice StatCounter, prema kojima je Windows 8.1 nadomak Windowsima XP, a po svemu sudeći iste će do kraja ovog meseca i prestići, i postati drugi OS po broju zastupljenosti na svetu.

Trenutno stanje govori kako se Windows 8.1 nalazi na ukupno 11,69% računara širom svijeta, dok se Windows-a XP još uvek drži 11,87% korisnika. Ako se ovim postotcima pribroje i oni od Windows-a 8, tada se Windows XP već nalazi na trećem mestu. Naime zajednički udeo Windows-a 8 i Windows 8.1 trenutno iznosi 17,33%. Ipak nećemo varati, nego ćemo pričekati kraj novembra kako bi smena OS-ova bila regularna.

Na četvrtom mestu lestvice se nalazi Mac OS X, kojeg trenutno koristi 8,97% korisnika, dok se na prvom mestu još uvek nalazi Windows 7 s udelom od 56,03%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.