Zašto šef Facebook-a uvek nosi istu majicu?


Mark Zuckerberg odvojio je sat vremena kako bi uživo odgovarao na pitanja koja su mu ljudi postavljali, naravno, preko Facebook-a, a jedno od pitanja bilo je i zašto uvek nosi istu sivu majicu kratkih rukava. Ako niste primetili, Zuckerberg se zaista u javnosti pojavljuje uglavnom u istoj sivoj majici.

- Želim da si pojednostavim život. Svakodnevno moram da donosim gomile važnih odluka tako da se nastojim rešiti onih nebitnih. A čak i naizgled beznačajne odluke poput one šta obući ili šta jesti za doručak oduzimaju nam vreme i energiju koju bismo mogli posvetiti važnijim pitanjima - objasnio je šef Facebook-a te dodao kako, naravno, ne nosi jednu majicu nego u ormaru ima više istih majica.



Mar Zuckerberg kopira modno pravilo još jedne kultne osobe iz IT sektora, Stevea Jobsa. Jobs je poznat po farmerkama i crnoj rolki koje je uvek nosio, bila je to njegova uniforma. Jobs je takođe verovao da energiju i kreativnost ne treba trošiti na banalne odluke, do te mere da je predlagao da i zaposleni Apple-a nose uvek istu odeću.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Možda čovjek nema šta da obuče hahaha :)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.