Android 5.1 stiže već u februaru


Od kako je Android 5.0 Lollipop pušten na tržište, mnogi korisnici su se žalili na razne probleme. Kada ih se nakupilo malo više, Google je očito shvatio da je vreme da napraviti jednu veću zakrpu koja će rešiti sve bugove i usput doneti poneku npvu funkciju.

Prema pisanju Android Pit-a, 5.1 nadogradnja će najviše izraženo poboljšanje imati u upravljanju RAM memorijom i baterijom, kao i u opštoj stabilnosti sistema.

Novi build će zakrpiti iznenadna zatvaranja aplikacija, prekomernu potrošnju energijemrežnih uređaja pri korišćenju WiFi-a, greške koje se javljaju pri bežičnom spajanju , probleme sa "OK Google" funkcijom, kao i probleme sa zvukom na nekim uređajima.

Pored toga, Android 5.1 donosi i neke promene u paletu boja Material Design-a, i to je sve što je navodno prucurelo od ekipe Google-a, koja ovo još nije službeno predstavila.

Iako je ovo dobra vest za vlasnike uređaja koji podržavaju Android 5.0, mi bismo rekli da nam se čini većim problemom to što jako sporo teku nadogradnje pametnih telefona i tableta na "peticu", odnosno što je broj gadgeta sa podrškom za Lollipop užasno mali.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.