Apple ''pozajmio'' izgled za iPhone 6


Kad je reč o novim iPhone 6 modelima, strasti nikako da se stišaju. Podsetimo kako je ne dugo nakon predstavljanja odjeknula bendgate afera. Taman kad se ista malo stišala, na pomolu je nova.

Ovaj put nije reč o savijanju kućišta, već o izgledu istoga. Naime do sada su brojni kineski proizvođači jeftinih smartphona redovno kopirali izgled mnogo skupljeg iPhone-a, međutim čini se da je ovaj put Amerikanac kopirao Kineza. Tako barem tvrdi kineska kompanija Digione, koja je po tom pitanju početkom septembra uputila Apple-u i službeni dopis.

Digione navodi kako postoji mogućnost da je Apple pri dizajniranju novog iPhone-a povredio njihova prava, odnosno da je "pozajmio" izgled koji su oni zaštitili (patentirali) još u julu ove godine.

Za sada se Apple ne mora brinuti, jer ih Digione još uvek nema nameru tužiti, već se nadaju da će se problem rešiti dobrom voljom i komunikacijom.

Čini se da je izgled novog iPhone-a pun pogodak budući da se za vrlo sličan dizajn odlučio i Lenovo za svoj Sisley S90 smartphone. Pismo upućeno Apple-u možete u celosti pročitati na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.