BitTorrent ponudio pomoć Sony-ju pri distribuciji filma The Interview


Pod hakerskom pretnjom daljnjih objava privatnih podataka zaposlenih i same kompanije, hakovani Sony Pictures odustao je (barem za sada) od objavljivanja filma The Interview, koji je navodno i motivisao severnokorejske hakere na napad. CEO Sony Pictures-a Michael Lynton izjavio je kako im se do sada niko nije ponudio da ovaj film pusti u distribuciju umesto njih, pa je na sve reagovao BitTorrent.

Iz ove su softverske kompanije ponudili Sony-ju da putem svoje P2P mreže učine The Interview dostupnim javnosti. Ovo bi rešenje, smatraju u BitTorrent-u, zadovoljilo sve strane – kako Sony, koji želi prikazati svoj rad, tako i one koji smatraju da ne treba popustiti ucenama cyber-kriminalaca.

Kompanija je obavestila Sony da putem njihove platforme BitTorrent Bundles mogu ovaj film i sami pustiti u javnost, te čak i odrediti željenu cenu za njegovo preuzimanje. Iz Sony-ja se još uvek nisu oglasili.

U međuvremenu, internet korisnici na svoj su se način našalili s ovim filmom. Na servisu IMDB The Interview je najbolje ocenjeni film u istoriji, sa savršenom ocenom 10.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.