Prebacivanje sa XP-a direktno na Windows 10


Čini se kako Microsoft-u Windows XP još uvek predstavlja poveliki trn u oku. Barem se tako može zaključiti prema novim informacijama koje stižu od šefa Windows Insider programa.

Podsetimo ukratko kako je Microsoft prije neki dan objavio alate koji omogućavaju korisnicima Windows-a 7 i 8 (8.1) nadogradnju na Windows 10 TP. Međutim među navedenim podržanim sistemima je izostao legendarni Windows XP OS, što je nagnalo Daryla Enoslaya da putem Twitter-a postavi pitanje da li ovi alati podržavaju i Windows XP.

Na odgovor nije trebao dugo čekati, a isti je stigao do šefa Windows Insider programa Gabriela Aula, koji je kratko odgovorio da predstavljeni alati, ne podržavaju Windows XP, već da će njihovi korisnici morati koristiti ISO sliku kako bi nadogradili svoje računare na najnoviji operativni sistem.

Dakle, Microsoft nije zaboravio na korisnike najdugovječnijeg operativnog sistema, jedino ostaje pitanje kompatibilnosti hardvera iz doba Windows-a XP sa Windows-om 10. Ali ne treba sumnjati kako Microsoft neće pronaći nekakvo kompromisno rešenje kako bi i takvi računari mogli pokrenuti najnoviji OS.

Ovo bi Microsoftu konačno omogućilo da se jednom za svagda reši Windows-a XP, koji je prema zadnjim anketama za decembar ponovno zaseo na drugo mesto lestvice najpopularnijih operativnih sistema. Prema anketi StatCounter-a korisnika Windows XP u svetu ima 13,18%, dok se Windows 8.1 nalazi na 12,96% računara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.