Google Translate za iOS i Android dobio mogućnost prevoda u realnom vremenu


Proteklih dana se govorilo o tome kako će Google Translate aplikacija dobiti veću nadogradnju koja bi trebala doneti prevođenje u stvarnom vremenu. Nije prošlo puno i Google je naslužbenom blogu juče i potvrdio ova nagađanja.

Dakle, kada vam nova verzija aplikacije sledećih dana bude dostupna, moći ćete je koristiti na dosta napredniji način. Do sada smo u samu aplikaciju upisivali ili lepili tekst, a sada će aplikacija koristiti kameru kako bi uređaj sam pročitao tekst na jednom i preveo ga na drugi jezik.

Nova verzija omogućava i prepoznavanje govora. Tako je sada moguće izgovoriti određenu rečenicu, a uređaj će je odmah prevesti u drugi podržani jezik.

Naravno, ova je tehnologija još uvek u povojima i trebaće vremena dok se usavrši. U svakom slučaju, koristiće u mnogim situacijama kad nam je hitno potreban prevod određenih pojmova i jednostavnijih rečenica.

Nažalost, sprski jezik u ovoj fazi razvoja aplikacije nije podržan, što ne znači da neće biti u skoroj budućnosti. Ono što možete, je koristiti aplikaciju za prevođenje između sledećih jezika: engleski, francuski, italijanski, ruski, španski i portugalski.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.