Microsoft osmislio lampu koja će puniti mbilne telefone


Kineski ogranak Microsoft-a kreirao je prototip uređaja koji locira mobilne i puni ih putem svetlosnih zraka. Projekat nosi radni naziv AutoCharge, a koristi Kinect kameru kako bi u prostoriji pronašao smartphone i LED svetlo kako bi ga napunio uz pomoć solarne tehnologije.

- AutoCharge možete postaviti na plafon svoje sobe. On će tada početi puniti vaš smartphone čim ga stavite na sto - kažu u Microsoft-u.

Solarni punjač uz pomoć Bluetooth-a i LED svetla procenjuje koliko je mobilni potrebno puniti, a punjenje traje isto kao sa klasičnim punjačima. AutoCharge može puniti više uređaja odjednom, a taj će proces obustaviti nađe li se nekakva prepreka između njega i mobilnog. Navodi se da bi morali koristiti providne solarne ćelije kako bi ovo bilo izvedivo.

"Spektar je nevidljiv ljudskom oku"
- S obzirom da uređaj koristi snop jakog svetla moramo biti oprezni jer bi ono moglo naštetiti vidu, pogotovo kod dece koja bi iz znatiželje mogla gledati ravno u svetlo. Zbog toga razmišljamo o korišćenju spektra koji ne bi bio vidljiv ljudskom oku - objavili su iz Microsoft-a.

Još nije poznato kada bi ovaj zanimljivi proizvod mogao postati komercijalno dostupan. Kad god to bilo, i ovaj projekat je još jedan važan korak u razvoju koncepta bežičnog punjenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.