Microsoft ugasio široku podršku za Windows 7


Microsoft je juče prestajao sa pružanjem glavne podrške za Windows 7 sa Service Pack-om 1, ali bez panike jer to ipak ne znači i da će prestati izdavati bezbednosne zakrpe. Glavna podrška je razdoblje unutar kojeg Microsoft pruža besplatne bezbednosne i nebezbednosne nadogradnje kao i telefonsku podršku za svoje proizvode.

Iako je tome juče došao kraj, razdoblje proširene podrške, tokom koje Microsoft izdaje bezbednosne nadogradnje, nastaviće se do 14. januara 2020. godine.
Obustava glavne podrške neće uticati niti na prodaju računara sa predinstaliranim Windows-om 7, a svi korisnici aktualnog Windows-a 8.1 i dalje će, ako to žele, moći instalirati Windows 7 Professional ili još stariji Windows Vista Business.

Iako je Microsoft još 31. oktobra prošle godine prestao svojim partnerima isporučivati kopije Windows-a 7 Home Basic, Home Premium i Ultimate, računare koji imaju instalirane te verzije Windows-a 7 moći će se prodavati do isteka zaliha.

Udeo Windows-a 7 među operativnim sistemima u svetu i dalje iznosi više od 50 posto. Ta verzija popularnog operativnog sistema dostupna je od 2009. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.