Prijatelje sa društvenih mreža možete da iskoristite za plaćanje


Ako vam je nakon praznika novčanik nešto tanji, ne brinite - prolećni shopping ćete uskoro moći obaviti i koristeći svoje profile na društvenim mrežama.

U poslednjih nekoliko godina pojavili su se brojni novi načini zarade i plaćanja putem interneta, koji korišćenje novca i banaka polako čine suvišnim.

OnePiece, američka online prodavnica odeće ponudila je nov način plaćanja za svoju kolekciju odeće - vaše prijatelje i pratitelje na društvenim mrežama.

Njihove prepoznatljive kombinezone, osim novcem možete plaćati i valutom koju oni nazivaju "social currency". Spajanjem svojih Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn i YouTube naloga sa njihovim sistemom, broj ljudi koji vas prate na društvenim mrežama možete pretvoriti u čak 500 dolara popusta.

Svakih 500 kontakata doneće vam jedan besplatan dolar. Koncept većini možda neće biti dovoljan za obavljanje kompletnog shoppinga, ali otvara vrata sličnim ponudama i mnoge zanimljive mogućnosti u bližoj budućnosti.

Akciju su preneli brojni svetski mediji, uključujući i megapopularni Vogue, te je inspirisao mnoge na uvrštavanje sličnog koncepta u svoju ponudu. Uskoro ćemo možda šoping moći obaviti Bitcoinom i prijateljima sa društvenih mreža, bez potrebe da trošimo "pravi" novac.

Foto: Ollyy / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.