Više od milijardu Android uređaja ima bezbednosni bug, Google ne želi da ga ispravi


Kako javlja Ars Technica, Google je nedavno ponovo postao meta kritika zbog bezbednosnog buga prisutnog na Android telefonima koji koriste 4.3 ili starije verzije ovog operativnog sistema.

Naime, bug prisutan u WebView komponenti Android-a koja omogućava pokretanje web browsera iz drugih aplikacija, predstavlja opasnost po sve korisnike Android-a 4.3 ili njegovih starijih verzija, odnosno 60% ukupnog broja korisnika Android-a (što je prema rečima ekipe sa Engadget-a, skoro milijardu ljudi).

Ali, iako je Google-ov Android tim već neko vreme upoznat sa ovim problemom, izgleda kako ga nemaju nameru da ispravei u starijim verzijama Android-a.

"Ako je pogođena verzija WebView-a u Android-u starijem od verzije 4.4, za isti generalno ne razvijamo zakrpe" izjavili su iz Google-a, i dodali kako je sve što mogu uraditi upozoriti svoje OEM partnere na bug i proslediti im zakrpe za isti koje su razvili drugi developeri.

Android 4.4 i 5.0 za WebView koriste Blink umesto WebKita, koji je zapravo i pogođen spomenutim bezbednosnim propustom, tako da su svi korisnici Android telefona sa 4.4 i novijim verzijama Google-ovog OS-a bezbedni.

Takođe, kako ističe Ars Technica, većina telefona koja pokreće Android 4.3 ili stariji, bi u teoriji mogla dobiti nadogradnju na verziju 4.4, sa čime bi ovaj bezbednosni bug prestao biti problem za korisnike. Ali, izgleda kako za sada od proizvođača telefona ne možemo očekivati da izbace nadogradnje na novije verzije Android-a za svoje telefone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.