Android Lollipop na 1,6% uređaja


Najnovija verzija Android operativnog sistema - Lollipop je već neko vreme s nama. Ali do sada nije bilo ni približnih pokazatelja o kolikoj je zastupljenosti reč.

To se najviše može zahvaliti Google-ovoj politici koja nalaže ne prikazivanje verzija Android OS-a u izveštajima ako se ista ne nalazi na barem 0,1% uređaja. Budući da je od ovog meseca i Lollipop deo izveštaja, sa sigurnošću se može reći kako je barem minimum minimuma zadovoljen.

Ali situacija je ipak nešto bolja, jer prema najnovijem izveštaju 1,6% uređaja širom sveta trenutno koristi najnoviju verziju Android-a. U odnosu na januar jedino su Lollipop i KitKat verzije povećale broj korisnika, dok je većina ipak zabeležila određene gubitke.

Uprkos većem broju KitKat uređaja kojih je sada ukupno 39,7% prvo mesto TOP lestvice i dalje pripada Jelly Bean-u koji se nalazi na 44,5% aktivnih uređaja. Broj aktivnih uređaja sa Ice Cream Sandwitch i Gingerbread verzijama Android-a se takođe smanjio, kojih je sada 6,4%, odnosno 7,4%.

Jedina verzija Android-a koja nije zabeležila ni pad, ni porast korisnika je prastari Froyo koji se ustalio na ubedljivo zadnjem mestu sa 0,4% aktivnih uređaja, što se većinom može zahvaliti popularnosti tih uređaja na tržištima u razvoju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.