Nadogradnja na Windows 10 nije besplatna za poslovne korisnike


Microsoft je 21.januara najavio kako će svi (legalni) korisnici Windows-a 7, 8 i 8.1 nadogradnju na Windows 10 dobiti potpuno besplatno. Naravno ponuda vredi samo u prvih godinu dana od službenog izlaska novih Windows-a.

Ta informacija je izazvala čak dosta polemike po internetu, jer korisnicima nije bilo jasno što tačno znači vremenski rok od godinu dana, pa su se pojavile i spekulacije kako će nakon isteka tog roka ipak biti potrebno platiti nadogradnju. Ali Microsoft se ogradio od takvih navoda, te je pojasnio kako će nadogradnja biti potpuno besplatna i trajna, ali da će ju biti moguće napraviti samo u tih spornih godinu dana.

Zadovoljni pročitanim korisnici su malo smirili strasti i ponovno počeli gledati Microsoft kroz ružičaste naočare. Ali čini se kako će novi napad na Microsoft tek uslediti, jer i ova ponuda ima sitna slova koja se jako retko čitaju. Naime ponuda o besplatnoj nadogradnji vrediće samo za kućne korisnike, dok će poslovni korisnici koji koriste Enterprise verziju Windows-a (nezavisno o tome da li će računare nadograđivati odmah ili naknadno) istu morati platiti.

Tako barem stoji na Microsoft-ovim stranicama - "Windows 7 Enterprise and Windows 8/8.1 Enterprise are not included in the terms of free Windows 10 Upgrade offer we announced last week". Ali za utehu poslovnim korisnicima - besplatni Windows za kućne korisnike je besplatan samo dok računar na kojem je aplicirana nadogradnja daje znakove života, jednom kada završi u elektronskom otpadu i kućni korisnici moraće uz novi računar kupiti i novu licencu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.