Sada možete da odlučite šta će biti sa vašim Facebook profilom nakon smrti


Iz Facebook-a su najavili kako će korisnici od sada imati mogućnost da svoje prijatelje povedu za sobom u zagrobni život, odnosno da potpuno ugasimo profil ili da odaberemo nekog ko će voditi profil nakon naše smrti.

Tačnije, korisnici će sad moći odrediti "Facebook naslednika", kao osobu koja će imati pravo na uređivanje profila koji postaje svojevrsna "In memoriam" stranica. Moći će napisati post na vrhu te stranice, odabrati novu profilnu sliku ili odgovoriti na zahteve za prijateljstvom onih koji bi možda hteli da izraze saosećajnost, piše WSJ.

Ako bi dobili dokaze da je neki korisnik preminuo, ranije bi te profile zamrznuli što je znalo naljutiti članove porodice koji su hteli da unesu neke promene. Korisnici u SAD-u će ovu opciju dobiti od četvrtka, a uskoro stiže i ostalim korisnicima.

Ako ste zabrinuti i za svoju privatnost kad vas više ne bude, iz Facebook-a uveravaju da će prijatelj kojeg odaberete za uređivanje profila videti samo vaše javne objave i fotografije, ali ne i privatne poruke. Facebook će poštivati odabir korisnika koji nije preko stranice odabrao korisnika, već je to učinio u oporuci.

Ovo je sve ostavljeno na izbor korisnicima. Ako ništa ne učinite, sve će ostati kao i do sada. Vaš profil i objave će ostati zamrznuti kako ste ih ostavili.

Foto: Twin Design / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Gospodeeee


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.