Samsung mora da plati 15 miliona dolara za Bluetooth patent


Osim standardnih pravnih "patentnih bitaka" između velikih kompanija poput Apple-a, Samsung-a, Google-a i Microsoft-a, s vremena na vreme se pojavljuju i tužbe takozvanih "patentnih trollova".

Tim izrazom se obično označavaju kompanije koje same ne otkrivaju nikakva tehnološka rešenja, niti ih bilo gde primenjuju, već kupuju tuđe patente i čekaju na priliku da na njima zarade u budućnosti.

Takav slučaj je i sa kompanijom Rembrandt Wireless za koju verovatno nikada niste čuli, koja će na jednom takvom patentu (konkretno za Bluetooth EDR tehnologiju) lepo zaraditi od Samsung-a, obzirom da je američki okružni sud u Harrisonu ovih dana presudio da im Samung mora platiti odštetu od 15,7 miliona dolara.

Prema Rembrandt Wireless-u, Samsung je prekršio patent vezan za "sistem i metodu komunikacije korišćenjem dve modulacione metode", te je, kako kažu, "proizvodio, prodavao ili nudio na prodaju Bluetooth EDR (enhanced data rate) uređaje u čijem se srcu nalaze patenti koji su predmet tužbe".

Samsung je ove optužbe naravno odbacivao, ali nije mogao dokazati da Rembrandt nema pravo na navedene patente pa je izgubio sudski spor, čime je patentni troll zaradio lepe pare.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.