Smart televizori prisluškuju korisnike?


Samsung-ovi pametni televizori koji imaju mogućnost prepoznavanja glasa i primanja glasovnih naredbi u stanju su da prikupljaju naredbe i sve povezane razgovore u prostoriji, a nakon toga ih prosleđivati toj kompaniji kako bi se mogućnosti tog sistema u budućnosti unapredile. Ovakvo upozorenje stoji u najnovijem uputstvu za korišćenje Samsung-ovih SmartTV uređaja, i svakome ko ga je uočio pobudilo je sumnju u mogućnost da televizori prisluškuju svoje korisnike.

Širenju sumnje u nečasne namere Samsung-a nije pomogla niti sledeća rečenica, koja upozorava korisnike da bi privatni razgovori i ostale osetljive informacije izgovorene u blizini takvog televizora mogle završiti među prikupljenim podacima i biti prosleđene trećim osobama.

Iz Samsung-a uveravaju javnost da njihova kompanija ozbiljno pristupa privatnosti korisnika i da nema nameru da prikuplja privatne razgovore. Osim toga, korisnici mogu po želji isključiti prepoznavanje glasovnih naredbi (i pritom izgubiti tu funkcionalnost), a dok televizor snima govor na ekranu se prikazuje pripadajuća ikona koja na to upozorava korisnika. Ipak, upozorenja koja odnedavno stoje u službenim dokumentima kod mnogih će sigurno izazvati neprijatne situacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.