Ugrožena privatnost korisnika WhatsApp-a


Korisnici koji svoju privatnost na WhatsApp-u štite tako da kriju svoj online status neugodno su se iznenadili kad je ranije ove nedelje na videlo izašla činjenica da zlonamerna praćenja bez obzira na njihova podešavanja privatnosti prate promene statusnih poruka, profilnih slika i online statusa.

Praćenje omogućava web alat naziva WhatsSpy Public iza kojeg stoji holanđanin Maikel Zweerink koji ga je stvorio kako bi dokazao da WhatsApp-ova bezbednosna podešavanja naprosto ne rade kako bi trebalo. Maikel je na svom blogu objasnio da ovaj alat jasno pokazuje da hakeri bez WhatsApp naloga mogu pristupiti informacijama o onima koji ga koriste.

"Ovaj sam alat napravio kako bih vam pokazao koliko su pokvarene bezbednosne opcije. Krenuo sam da eksperimentišem kako bih napravio WhatsApp bota, ali iznenadio sam se kad sam otkrio da neko zlonameran može pratiti koga god želi." - napisao je Zweerink i dodao - "Opcije privatnosti pokvarene su, ali niko ne može znati koliki uticaj zaista imaju."

Ovo nije prvi put ove godine da WhatsApp ima probleme sa bezbednošću. S dolaskom mogućnosti ćaskanja u internet pregledačima otkriveno je da profilne fotografije, zbog pogrešne sinhronizacije, mogu videti svi, a ne samo oni koje odaberu korisnici aplikacije. Srećom, ovaj problem je ubrzo uklonjen, ali čini se da su stvari ovog puta nešto ozbiljnije.

Foto: AFP / gettyimages

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.