Xiaomi stiže u Ameriku


Xiaomi, kineska kompanija koju često upoređuju sa američkim Apple-om održala je u San Francisc-u događaj na kojem se između ostaloga dotakla i dolaska na američko tržište. Naime Xiaomi u sledećih par meseci namerava "otvoriti" online prodavinicu u Americi.

Ali kako je odmah najavljeno, prodavnica u ponudi neće imati kompanijine smartphone i tablete, već isključivo dodatnu opremu, poput audio slušalica, prenosnih punjača baterija, pametnih narukvica i sličnih gadgeta. Razloga tome ima dosta, od poteškoća pri lokalizovanju MIUI ROM-a, do problema prilikom dobijanja potrebnih sertifikata vezano uz hardver koji čini kompanijine smartphone i tablete.

Takođe se kao jedan od problema spominje i navika samih Amerikanaca koji su navikli da kupuju nove uređaje direktno od svog pružaoca mobilnih usluga, a ne odlaskom u retail ili online prodavnice po sam uređaj. Ali Xiaomi se nada kako će im i prodaja gadgeta pomoći u stvaranju brenda, što bi jednom moglo rezultovati i zainteresovanošću za njihovim telefonima i tabletima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.