27% Britanaca je imalo problema sa SSD-ovima


Kompanija Kroll Ontrack, koja se specijalizovala za usluge povrata podataka, objavila je rezultate istraživanja o zadovoljstvu SSD diskovima među korisnicima u Velikoj Britaniji.

Prema rezultatima, 27% ispitanika izjavilo je kako je pretrpelo kvar svojih SSD-ova, od toga je njih 56% prilikom kvara ostalo bez svih svojih podataka.

Samo 26% ispitanika je uspelo vratiti svoje podatke. Ali, mora se uzeti u obzir da veći broj ispitanika koristi starije modele SSD-ova, koji su već pri kraju svog radnog veka pa kvarovi nisu toliko neočekivani.

Povrat podataka sa SSD-ova mnogo je komplikovaniji u odnosu na standardne hard diskove jer su podaci raspršeni na disku (ne skladište se linearno).

U istraživanju je učestvovalo oko dve hiljade ispitanika, od čega je njih 75% koristilo SSD-ove u prenosnim računarima i mobilnim uređajima, 60% u desktop računarima, a 20% u serverima.

Većina korisnika hvali svoje SSD-ove zbog njihovih performansi i brzine, a samo njih 10% zbog pouzdanosti i energetske efikasnosti.

Foto: Hadrian / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.