Android za posao

Google je pokrenuo inicijativu Android for Work, kroz koju želi dovesti uređaje temeljene na Android-u u poslovna okruženja.

Osnovna ideja je stvaranje dva profila, od kojih je jedan namenjen primeni za poslovne svrhe dok je drugi za privatne potrebe. Ali cilj je omogućiti jednostavan rad ta dva profila zajedno, bez potrebe za menjanjem podešavanja od strane korisnika. Stoga bi svaka aplikacija za poslovnu primenu trebala dodatni krug sa aktovkom u sklopu ikone, te im se odgovarajuće menja i ime, kao npr. "Work Mail" ili "Work Chrome".

Takođe je napravljena i nova verzija Google-ove prodavnice aplikacija Google Play. U verziji za poslovne korisnike IT osoblje može postavljati i upravljati dostupnošću pojedinih aplikacija, kao i kupovati licence za veliki broj korisnika u kompanijama.

Google je za Android for Work sklopio partnerstvo sa brojnim kompanijama, uključujući SAP, Citrix, Samsung, Sony, Box i Adobe, a najavljena je i saradnja sa BlackBerry-em kako bi se omogućio pristup porukama, aplikacijama i podacima u kompanijama uz visok nivo bezbednosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.