Huawei predstavio pametni sat visoke elegancije i pametne narukvice


Donedavno je LG-jev G Watch R, a kasnije i Urbane LTE verzija su važili za dizajnerski najljepše izvedene pametne satove. Naime lepota istih je u tome što svojim izgledom na prvi pogled ne odaju kako je reč o nešto neobičnijim primercima nego što su njihovi stari nosili na ruci.

Titulu najlepšeg bi sada lako mogao poneti Huawei-jev primerak, ali kako se o ukusima ne raspravlja, jer su stvar pojedinca - o tome nećemo više nego ćemo preći odmah na tehnikalije. Dakle dizajn je okrugli, a umesto plastike Huawei je odlučio koristiti nerđajući čelik čime ujedno odašilje i ozbiljniji utisak.

Ekran je također okrugao (AMOLED), ima dimenzije od 1,4-inča (promer 42 mm), i rezoluciju od 400 x 400 piksela uz gustoću od 286 ppi-a. Od ogrebotina i ostalih oštećenja zaštićen je pomoću safirnog stakla. Pokreće ga Qualcomm-ov Snapdragon 400, ima 512 MB RAM-a i 4 GB interne memorije. Ostatak tehnikalija se odnosi na 6-axis senzor pokreta, kao i na senzore koji vam omogućavaju praćenje rada srca, potrošenih kalorija, prijeđenu udaljenost i sl. Ukratko u jednom uređaju imate i sat i fitness narukvicu.



Huawei nije poput LG-a razvijao sopstvenu platformu, već se oslonio na Google i njegovu Android Wear platformu. Cena i vreme dostupnosti nažalost za sada nisu poznati, kao niti kapacitet baterije. Naime Richard Yu (Huawei CEO) je vešto izbegavao da priča o bateriji tokom prezentacije. Ali zna se kako će isti biti dostupan u 20 zemalja širom sveta u što je uključeno i evropsko tržište.

Priču oko nastanka Huawei-jevog sata možete videti u prilogu.



Pored sata, Huawei je predstavio i pametne narukvice TalkBand B1 i TalkBand N1, a više o njima saznajte iz PR objave kompanije:

Novi modeli pametnih narukvica kompanije Huawei - TalkBand B2 i TalkBand N1 premijerno su predstavljeni tokom konferencije za medije na Svetskom kongresu mobilnih uređaja u Barseloni (Mobile World Congress -MWC) 2015. Revolucionarni prenosivi uređaji posebno kreirani za ljude u pokretu najnovija su reč tehnologije, a Huawei modeli već imaju milione obožavalaca širom planete, rečeno je tokom prezentacije održane 1. marta.

Gospodin Richard Yu, CEO, Huawei Consumer BG, rekao je: “Korisnicima je veoma važno da imaju jednostavan i brz pristup podacima u svakom trenutku, kao i da čuvanje tih podataka bude sigurno. Upravo je ispunjavanje tih zahteva prenosive uređaje učinilo veoma popularnim i svrstalo ih među najvažnija dostignuća u industriji. TalkBand B2 i TalkBand N1 su naš odgovor i na najzahtevnije želje korisnika, kao i ispunjenje obećanja da ćemo stvarati proizvode koji inspirišu i unapređuju svakodnevni rad. Bez sumnje, prenosivi uređaji će ostati jedan od najznačajnijih trendova u industriji, a napretkom tehnologije i inovacija kompanije Huawei, Huawei Consumer BG veruje da će postati lider u tom segmentu.”

TalkBand B1 i TalkBand N1


Pre tačno godinu dana Huawei je predstavio svoju prvu pametnu narukvicu Talkband B1, koja je stigla uz slušalice i bateriju od 90mAh koja je obezbeđivala šest dana korišćenja. Danas na MWC 2015, kompanija je predstavila naslednike Talkband B1 modelu - Huawei Talkband B2 i N1 smartband uređaje. Huawei Talkband B2, je u osnovi Bluetooh uređaj za praćenje aktivnosti koji ima prilično veliki broj fitnes funkcija. Ima metalno kućište i omogućava vam da promenite narukvicu, a što se tiče hardvera Talkband B2 dolazi sa 6-axis senzorom za poboljšanje detekcije vaših pokreta kao i baterijom koja obezbeđuje do pet dana korišćenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Rolex pametni sat xaxaxa, nije ovo lose


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.