iPhone 6S dobija Force Touch i Taptic Engine


Prema pisanju internet stranice AppleInsider sledeći model iPhone-a - iPhone 6S mogao bi stići sa bitno naprednijim ekranom. Sam izvor informacija navedena stranica ne navodi, ali navodno je reč o osobama koje su imale prilike uživo videti prototip oba uređaja - klasične šestice, i nešto veći Plus model.

Prema njihovim saznanjima ekran kod oba modela 6S (kodno ime N71) i 6S Plus (kodno ime N66) dobiće pojedine funkcije kakve odlikuju ekran koji će biti ugrađivan u Apple-ov pametni sat - Watch. Reč je o Force Touch i Taptic Engine tehnologijama.

Force Touch omogućiće iPhone-u prepoznavanje kolikom silom je korisnik pritisnuo ekran, dok će Taptic Engine doneti vibraciju u više jačina. Ovo drugo će se moći iskoristiti za raspoznavanje kakvu je vrstu obavijesti korisnik primio – SMS, poziv, ili nešto sasvim treće. To bi programeri zabavnih naslova (igara) takođe mogli iskoristiti za bolje dočaravanje padova, udaraca i sl. u igrama.

Isti izvori navode kako je Force Touch trebao biti i deo sadašnje šestice ali budući da je Apple imao problema oko kalibracije od istog se na kraju i odustalo. Detaljnih informacija o ovim tehnologijama za sada nema, ali moglo bi biti već za koji dan. Naime 9. marta Apple će predstaviti svoj pametni sat - Watchkoji će spomenute tehnologije prvi dobiti.

Na slici: iPhone 6

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.