Lollipop samo za Xperia Z seriju


Sredinom oktobra prošle godine, Sony je objavio kako vlasnici Xperia Z serija samrtphona ne moraju brinuti, jer će čitava serija bez obzira na starost uređaja dobiti nadogradnju na najnoviju verziju Android-a – Lollipop. Početkom januara ove godine, Sony je dodatno precizirao vreme dolaska novog Android-a na uređaje iz serije Z - februar 2015. godine.

Ali kako vidimo mart je već stigao, a Lollipop-a još nema ni na jednom Sony-jevom uređaju iz spomenute serije. Jedini koji je već odavno dobio Lollipop nadogradnju je Xperia Z Ultra Google Play Edition, ali za istu nije zaslužan Sony već direktno Google. Ali čini se kako razloga za nezadovoljstvo nemaju samo vlasnici serije Z, već i pojedini vlasnici drugih Sony-jevih modela.

Naime Sony je na svom službenom Twitter nalogu objavio kako Lollipop nadogradnju dobijaju isključivo uređaji iz serije Z, dok se vlasnicima ostalih modela (bez obzira na starost uređaja) "izvinjavaju". U "izvinjenu grupu kupaca" pripadaju svi oni koji su umesto skupljih uređaja iz Z serije odlučili kupiti jeftinije Xperia E3, Xperia M2 Aqua, Xperia M2, Xperia C3, Xperia T3, Xperia T2 Ultra i Xperia E1 uređaje.

Jedini pošteđeni modeli od ovakve odluke su Sony-jevi E4 i E4G uređaji koji bi trebali dobiti nadogradnju ubrzo nakon što se isti nađu na tržištu, i M4 Aqua koji će ionako po defaultu stići sa Lollipop-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.