Prvi IT sajam zapošljavanja u Srbiji - ITkonekt


Kaciga za virtuelnu realnost, simulacija novih radnih mesta, kako izgleda biti programer u 21. veku, moderne kancelarije sa stolicom za masažu i prostorom za igrice, bilijar i flipere, samo su neki od načina na koji će se predstaviti kompanije na prvom sajmu zapošljavanja namenjenom isključivo IT industriji. Koje su sve prednosti i kako danas izgleda raditi u modernim IT kompanijama, saznaće svi posetioci ovog događaja.

Prvi IT sajam zapošljavanja će se održati 23. i 24. maja u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, a zainteresovani se već mogu prijaviti putem sajta profile.it-konekt.com.

Glavni partner događaja je Microsoft Development Center Serbia, a radna mesta u IT-ju će ponuditi i Cosmic Development, Humanity, Manpower, Trizma, Telenor, Efront, Vast, DDOR, Conveo solutions i drugi.

Otkrivanje greške u kodu, učestvovanje u pravljenju mini aplikacija, rešavanje zanimljivih problema, ovako će IT stručnjaci moći da testiraju svoja znanja. Pojedine kompanije na ITjobfairu će na licu mesta obaviti prvi krug selekcije i upoznati se sa svojim potencijalnim kandidatima.

Prvi IT sajam zapošljavanja će biti organizovan u okviru većeg događaja pod nazivom ITkonekt, koji će sadržati još dva dela: GameSpace, u kojem će se okupiti svi zainteresovani za gejming, i ITconference, gde će veliki stručnjaci u IT industriji govoriti o najnovijim trendovima u IT-ju.

Posebno će biti zanimljiv GameSpace, prostor gde će na raspolaganju biti sve ono što danas čini najuzbudljiviji deo gejming sveta - stari fliperi u koje su ugrađene nove igrice, Microsoft Xbox, Kinect, najmodernija grafika za igrice. Učesnici neće imati samo priliku da isprobaju najnovije igrice na tržištu, nego i testiraju nove ideje, kodiraju delove video igrica na licu mesta…

Za one koji žele da pokažu neku novu i originalnu igricu koju su samostalno kreirali, postojaće mogućnost prezentacije i takmičenja indie developera (nezavisnih developera u gejmingu), koji će ovako moći da steknu nove fanove ili da obraduju one koji ih već prate.

Nikada ranije nije održan ovakav događaj u Srbiji.

Cilj ITkonekta je da na jednom mestu okupi najkvalitetnije IT stručnjake i pokrene stvaranje najveće IT zajednice u zemlji. Ovo će biti polazište za stvaranje jakog brenda koji će doprineti promociji IT-ja u Srbiji, inicirati pozitivne promene i još bolji razvoj IT industrije, i podstaći obrazovanje sve više kvalitetnih IT stručnjaka i profila koji su traženi na tržištu.

Tekst i foto: PR

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.