Samsung se fokusira na premium uređaje


Nedavni Samsung-ov zaokret u strategiji rezultovao je lansiranjem nekoliko modela smartphonea sa novim komceptom kućišta. Najpre smo videli Galaxy Alphu, i Galaxy Note 4 i Edge sa metalnim okvirom i plastičnim ostatkom kućišta, da bi potom bila lansirana Galaxy A serija uređaja (A3 iA5), koji su u potpunosti izrađeni iz metala. Nedavno su predstavljeni Galaxy S6 i S6 Edge, koji dolaze u metalnom kućištu u kombinaciji sa staklom, ali ovaj novi koncept je rezultovao fiksiranjem baterije i izbacivanjem ulaza za memorijske kartice.

Vidljivo je da je Samsung temeljito promenio pristup tržištu i njegovim zahtevima, a kako stvari stoje, ovo je tek početak. Naime, Bloomberg juče prenosi reči zamenika izvršnog direktora Jonga Kyuna, kako će Samsung ove godine na tržište izbaciti još ovakvih proizvoda kako bi u što većoj mjeri konkurisao Apple-u, s fokusom na novi dizajn i nove premium materijale.

Nakon prošlogodišnjeg pada prihoda i dobiti, te (prema mnogim analitičarima) spuštanja na drugo mesto najvećih proizvođača smartfona, Samsung traži rešenja za što jače učvršćivanje na vrhu. Iako je do sada pokrivao sve cenovne razrede, čini se da će se sada usmeriti na preimum materijale i uopšteno skuplje proizvode koji nominalno donose veću zaradu.

Kako će nova Samsung-ova strategija proći u praksi, uskoro će pokazati novi finansijski izveštaji, a prvi takav možemo očekivati već krajem aprila.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.