SanDisk predstavio microSD karticu kapaciteta 200GB


Do sada smo imali priliku da kupujemo microSD memorijske kartice u kapacitetima od 8, 16, 32, 64, 128 GB i većim. Uprkos različitim kapacitetima sve te kartice su imale nešto zajedničko - format (microSD) i kapacitet ne okruglog (10, 20, 40… MB) broja.

Ali čini se kako je ova 2015. godina presudna po tom pitanju - barem kada se radi o microSD memorijskim karticama kompanije SanDisk. Naime upravo je taj proizvođač na ovogodišnji Mobile World Congress doneo jedan model koji ima okrugli broj gigajbata.

SanDisk-ova nova microSD kartica iz Ultra serije dolazi sa kapacitetom od 200 GB, što je u odnosu na prvi manji 128-gigabajtni model čak 56% više kapaciteta. Nova kartica tako može skladištiti do 20 sati video materijala 1080p rezolucije. Brzina prenosa iznosi 90 MB/s što bi u broju fotografija iznosilo oko 1.200 u minuti.

Kartica pored neobičnog kapaciteta je i poprilično otporna na brojne nepogode poput udaraca, vode, magnetskog i rendgenskog delovanja. Prema SanDisk-ovim podacima ista je sposobna jednako dobro raditi i na temperaturama od -25 stupnja celzijusa, kao i na "paklenim" temperaturama od 85 stepeni celzijusa.

U prodaju bi trebala da stigne tokom drugog kvartala ove godine, a cena? Kapacitet pomnožite s dva i dobijete cenu od nemalih 400 američkih dolara. Iako SanDisk istu reklamira kao idealnog suputnika svakog smartphonea ili tableta nekako sumnjamo da će se naći upravo u tim uređajima, barem ne u onim jeftinijim. A sigurno neće ni u novom Galaxy-ju S6 jel je ulaz za memorijsku karticu ne postoji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.