Video u 360 stepeni na YouTube-u


Međutim, postavljeni video materijal mora biti snimljen pomoću jedne od pet za sada podržanih specijalizovanih kamera (Bublcam, Giroptic 360cam, IC Real Tech Allie, Kodak SP360 i Ricoh Theta).

Sam proces uploada nije jednostavan, u video je potrebno uključiti određene metapodatke što se može sprovesti na dva načina, uporabom posebne 360 Video Metadata aplikacije ili putem Python skripte. U budućnosti se planira uvođenje znatno jednostavnijeg automatskog uploada, YouTube-ov uploader će automatski prepoznavati video u 360 stepeni, što za sada nije moguće.

Pregledavanje videa snimljenog u 360 stupnjeva znatno je lakši proces. Kako bi se takav video promatrao iz svih uglova, na računarima je dovoljno koristiti najnoviju verziju Chrome web-pregledača i pomerati miš u željenom smeru.

Na Android tabletima i pametnim telefonima (putem službene YouTube aplikacije), video se u punih 360 stepeni može promatrati jednostavnim pomeranjem uređaja, zahvaljujući senzoru pokreta. Ista mogućnost biće uskoro implementirana i u YouTube aplikaciju za iOS uređaje.




Foto: AFP / Gettyimages

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.