YouTube anotacije uskoro menja karticama


Nakon što su objavili kako je njihov video servis konačno dobio podršku za video od 360 stepeni, iz YouTube-a su javnosti predstavili još jedan zanimljiv novitet.

Naime, YouTube uskoro planira da zameni anotacije koje ljudi postavljaju na svoje video klipove sa novim i lepšim "karticama", koje su nastale kao odgovor na zahteve korisnika koji su tražili više fleksibilnosti prilikom deljenja informacija kroz anotacije.

"Kartice možete posmatrati kao evoluciju anotacija. One mogu informisati vaše gledaoce o drugim videima, robi koju prodajete, playlistama, web stranicama i drugim stvarima. Kartice izgledaju podjednako lepo kao i vaši video klipovi i dostupne su u bilo kojem trenutku video klipa - i da, konačno rade na mobilnim uređajima," stoji na zvaničnom YouTube blogu.

Trenutno je dostupno šest tipova kartica: Merchandise, Fundraising, Video, Playlist, Associated Website i Fan Funding, a možete ih pronaći u novom "Cards" tabu u YouTube video editoru.

Iz YouTube-a su potvrdili kako sa karticama planiraju u potpunosti zameniti anotacije, ali i kako se to neće desiti pre nego što kartice budu mogle uraditi "sve što mogu i anotacije - i više od toga".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.