YouTube testira prikazivanje UHD video zapisa


Poznato je kako Google kao kompanija nikada ne miruje i kako se nikada ne miri sa trenutnim stanjem kao konačnim, bez obzira na to koliko visok bio kvalitet ponuđenih usluga. FHD rezolucija video zapisa je već neko vreme sa nama te je i više nego dovoljna većini korisnika, ali uprkos tome kreću testiranja s video zapisima snimljenim u 4K rezoluciji i pri 60 sličica u sekundi.

Odmah mala napomena kako većina korisnika YouTube servisa neće imati koristi od nadolazećih poboljšanja, jer za prikaz videa ovakvog kvaliteta treba imati i posebno snažan hardver. Dakle, bez monitora koji podržavaju 4K rezoluciju, dovoljno snažnog računara, i brze Internet veze ne morate niti pokušavati "uživati" u novostima koje Google testira.

Ali ako pripadate u onu grupu korisnika koji imaju potreban hardver nema razloga da se ne bacite na pregled testnih video zapisa. Kako bi mogli istima pristupiti potrebno je YouTube-u pristupiti putem Chrome pregledača. Jedino tada će vam u podešavanjima biti omogućena promena kvalita prikaza na 2160p60 rezoluciju.

Ako ste se ipak odlučili upustiti u 4K avanturu, trenutno imate na raspolaganju ukupno šest video zapisa 4K@60fps kvalitete te su vam isti dostupni putem ove playliste.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.