OnePlus lansirao OxygenOS


Kineski proizvođač smartphon-a - kompanija OnePlus predstavila je svoj novi OxygenOS operativni sistem baziran na Android-u. Podsetimo ukratko kako se na ovakav korak kompanija odlučila nakon pravnih problema vezano uz CyanogenMod verziju na indijskom tržištu.

Kompanija je na kraju odlučila kako je jednostavnije izraditi sopstvenu verziju Android-a nego se godinama povlačiti po sudovima isterujući pravdu, i trošiti gomile novca na advokatske timove. Iako se kao o datumu službenog predstavljana naveliko šuškalo o 12. februaru, OxygenOS ipak je stigao nešto kasnije, tačnije 3. aprila.

Onako na prvu vidljivo je kako je OxygenOS tim kao temelj sopstvenog OS-a iskoristio Lollipop verzije 5.0.2 koju je dodatno opremio sa par njima bitnih funkcija. Napomenućemo tek kako je isti nadograđen sa pametnim gestama, i kako je ekipa uz sopstveni pregledač datoteka dodatno poradila na jednostavnosti brzih podešavanja.

Ono što je takođe zanimljivo vezano uz ovaj OS je to što je OnePlus osluškivao što korisnici njihovog smartphona žele, te je po tome i dizajnirao OxygenOS. Kako sama kompanija navodi cilj im nije bio izraditi pretrpan OS koji će sadržiti gomilu nepotrebnih stvari, već upravo suprotno – brz OS koji neće preterano crpiti bateriju, i koji neće smanjivati performanse samog uređaja.

Kako izgleda novi OxygenOS za OnePlus-ov One smartphone možete videti u priloženom videu. Ako ste kojim slučajem vlasnik One smartphona, ovde možete pronaći i detaljna upuštsva kako svog ljubimca nadograditi sa novijim OS-om.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.