Xiaomi predstavio Mi 4i smartphone


Kompanija Xiaomi, poznata kao "kineski Apple", predstavila je svoj novi smartphone - Mi 4i. slučajno ili ne dotični model neodoljivo podseća na Apple-ov iPhone 5C. Razlog tome je vrlo sličan dizajn, i šarolik izbor boja kućišta.

Ali, Xiaomi je pozajmio samo izgled i boje, dok je u unutrašnjost kućišta ugradio kudikamo jače komponente nego što se mogu pronaći u Apple-ovom iPhone-u 5C. Mi 4i dolazi sa ekranom dijagonale 5-inča, kojeg odlikuje rezolucija od 1920x1080 piksela i kojeg potpisuje kompanija Sharp.

Nadalje po pitanju SoC-a Xiaomi se ovaj put odlučio za Qualcomm-ov osmojezgreni Snapdargon 615, dok je pitanje radne i data memorije rešio ugradnjom 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Sa softverske strane tu je MIUI 6.0 koji se temelji na Lollipop 5.0.2. verziji Android-a.

U odnosu na ranije predstavljeni Mi 4 model, Xiaomi je Mi 4i model dodatno oslabio, pa je tako s prednje strane ugrađena kamera rezolucije 5 megapiksela, dok se kod Mi 4 modela s prednje strane nalazi kamera rezolucije 8 megapiksela. Ali, zato je 13-megapikselna pozadinska kamera dobila poboljšanje u vidu dual-tone blica.

Uprkos tome što je novi Mi 4i 12% tanji i 13% lakši nego stariji brat - Mi 4, Xiaomi je uspro da ugradi bateriju jačeg kapaciteta (3.120 mAh) nego što je to slučaj sa Mi 4 modelom (3.080 mAh). Nažalost Xiaomi je negde morao i da "zezne" - izostala je podrška za microSD memorijske kartice tako da su svi kupci osuđeni za današnje pojmove relativno mali data prostor. Problem je utoliko veći što je korisniku od 16 GB dostupno samo 10 GB.

Prilikom predstavljanja na događaju u New Delhiju Hugo Barra je objasnio i značenje slova "i" u nazivu. Naime tim slovom su odlučili označiti uređaj koji će biti dostupan samo na indijskom tržištu (barem za početak). Cena uređaja na indijskom tržištu iznosiće oko 205 američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.