Bolja kontrola privatnosti u aplikacijama na Facebook-u


Prema web stranicama Techcrunch i PC World, Facebook je još jednom promenio funkcije privatnosti. Ovaj put promene korisnicima daju veću mogućnost kontrole nad podešavanjima privatnosti u spoljnim (third-party) aplikacijama.

Za razliku od starog sistema koji je aplikacijama dopustio da se služe širokim rasponom podataka o korisniku (kao što su na primer liste prijatelja, njihovi likeovi, interesi i druge informacije), novi sistem propisuje kako aplikacije moraju tražiti pristup listi prijatelja direktno od korisnika, a Facebook će sam odobravati aplikacije pre nego što one uopće budu mogle zatražiti bilo kakve podatke od korisnika.

Postojeće aplikacije za koje Facebook utvrdi da su dobile pristup podacima koje im u biti nisu potrebne za nesmetano izvođenje, mogu izgubiti pristup tim podacima.

Facebook je predstavio i novu verziju svojeg sistema za prijavljivanje (Facebook Login) putem kojeg korisnici u posebnom meniju mogu odabrati koje privatne informacije žele podeliti, a koje ne.

Korisnici koji već koriste određene aplikacije možda neće videti nikakve promene, s obzirom da su već prethodno dali dopuštenje za pristup podacima. Ukoliko to žele promeniti, potrebno je ukloniti aplikaciju i zatim je ponovno instalirati, nakon čega se u podešavanjima mogu odrediti željena dopuštenja.

U slučaju da pojedine aplikacije još uvek nisu prešle na novi sistem, Facebook će to za njih učiniti automatski.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.