EaseUS Partition Master Professional 10.5 je doktor za particije


Ako ste profesionalni korisnik računara, sigurno vam se dešavalo da morate da napravite neku dodatnu particiju na hard disku, promenite veličinu neke postojeće, kopirate celu particiju ili pak vraćate podatke. Za sve to, ali i mnogo više postoji jedan program - EaseUS Partition Master Professional 10.5.

Samo ime govori vam da se radi o naprednom alatu za rad sa particijama, koji je namenjen pre svega poslovnim korisnicima, a pruža jednostavan način za konfigurisanje particija i upravljanje prostorom na hard disku mnogo efikasnije.

Interfejs programa je čist i odlično organizovan, sa svim opcijama na dohvat ruke. Bilo da želite da promenite veličinu, premestite, kopirate, spojite, istražite, proverite, konvertujete particiju, ili samo promenite oznaku, možete da uradite sve sa samo nekoliko klikova. Takođe, alat za defragmentaciju je dizajniran da konsoliduje fragmentovane datoteke i fascikle i čuva ih na susednom mestu na vašem hard disku.



Recimo, posle promena veličine ili pomeranja particije, ne morate ponovo da pokrenete računar, mada vam za svaki slučaj savetujemo vam da napravite rezervnu kopiju podataka. Dovoljno je tek da odredite veličinu diska za novu particiju i pratite korake čarobnjaka da biste ga kreirali.

"Clone disk Wizard" vam omogućava da prenesete sve podatke sa vašeg hard diska na novi, veći i bootujete sa njega. Druga opcija je da jednostavno migrirate particije na drugi hard disk uz pomoć alata "Partition Copy Wizard ".

Ako želite više, aplikacija može da se koristi kao rešenje za oporavak izgubljene ili izbrisane particije na nedodeljeni prostor na hard disku, što zaista može da bude zgodno ukoliko vaš računar ne može da se pokrene zbog pada sistema. Ovo se može uraditi automatski ili ručno, a druga opcija vam nudi potpunu kontrolu nad procesom oporavka.

Verzija 10.5 donela je još jednu korisnu opciju - sada možete da konvertujete MBR u GPT disk i obrnuto, a sve bez gubitka podataka, i da još bolje iskoristite vaš hard disk. Takođe, sada možete i da trajno obrišete disk ili particiju sa svim osetljivim podacima. Oslična stvar koju definitivno moramo spomenuti je i migriranje operativnog sistema na SSD bez potrebe za reinstalacijom operativnog sistema.



Bitna stvar je da su podržani diskovi do kapaciteta od čak 16TB. Podržava sve RAID, prenosive hard diskove uređaje za skladištenje, GPT disk i FAT/NTFS/EXT2/EXT3 fajl sistem.

Instalacija je vrlo brza i jednostavna, a sam program obavlja sve zaratke bez muke. Podržani su Windows 8, 8.1, 7, Vista, XP, pa čak i novi Windows 10 operativni sistem.

Spomenimo da, za razliku od Home verzije aplikacije, Partition Master Professional dolazi sa obimom promena veličine mogućnosti i omogućava vam da upravljate particijama koristeći WinPE ili Linx bootable disk.

EaseUS Partition Master Professional 10.5 košta tek 39.95 dolara za jednu licencu što je, realno, niska cena za jedan ovakav program koji će vam uštedeti mnogo vremena i živaca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Koristio sam ovaj program ranije, mnogo je dobar, najbolji za particije


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.