Fonkraft je novi modularni telefon


Puzzlephone, Vsenn i Project Ara nisu jedini modularni smartfoni koje ćemo (verovatno) imati prilike koristiti ove godine. Fonkraft je novi igrač na mobilnom tržištu, a priprema sopstveni modularni telefon koji bi na tržištu trebao biti dostupan uskoro, a kojeg je moguće osigurati već sada u sklopu pokrenute Indiegogo kampanje.

Osnovni model (Pilot) Fonkraftovog telefona stoji svega 100 američkih dolara, a donosi 5-inčni ekran 720p rezolucije, dvojezgreni procesor, 8 GB interne memorije i 1 GB RAM-a uz 8-megapikselnu stražnju kameru, 2-megapikselnu prednju kameru i ogromnu bateriju kapaciteta 4100 mAh koja bi ga trebala na životu držati minimalno nekoliko dana.

Fonkraft u ponudi ima još dva unapred složena modela - Hi-Fi i Resolution ؘ- po ceni od 199 američkih dolara. Model Resolution donosi bolji ekran sa 1080p rezolucijom, zadnjom kamerom od 20 megapiksela, 2,5 gigahercni četverojezgreni procesor i 64 GB interne memorije, ali i slabiju bateriju kapaciteta 2800 mAh.

Identičan procesor i količinu interne memorije donosi i model Hi-Fi, ali uz slabiju kameru korišćenu u osnovnom modelu i bateriju kapaciteta 2100 mAh. Ovaj model je najprivlačniji zbog 192 kHz drvenog audio modula koji osigurava odličan zvuk.

Iz Fonkrafta naglašavaju da će kupci moći sami složiti svoj telefon odabirom modula koji ih zanimaju, a to će ih zadovoljstvo u startu koštati 300 američkih dolara. Ova cena će im osigurati sve dostupne module potrebne za "izgradnju" Pilot, Resolution i Hi-Fi modela.Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.