Galaxy S6 ima problema sa RAM-om


Svedoci smo kako izlazak flagship pametnih telefona, svake godine donosi mnoštvo novina. Svaki proizvođač predstavlja nešto što prethodni model nije imao i ono nešto što će aktualni model razlikovati od konkurencije.

Tako je i ovoga puta i slučaju Samsung-a i njegove nove Galaxy S linije (Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge). Prema pisanju PCWORLD.COM, aktuelni model izazvao je veliku medijsku prašinu već i pre početka prodaje. Početni rezultati prodaje oborili su sve rekorde u vrlo kratkom vremenu. Ipak, da ne bi bilo sve tako "ružičasto" pobrinula se radna memorija (RAM). Upravo tih 3GB RAM‐a koje krase Samsung Galaxy S6, uzročnik su usporenog rada uređaja. Naime, njihovo nedovoljno koncipiranje rada sa pripadajućim aplikacijama tj, resursima, uzrok su tome da Samsung Galaxy S6 u pojedinim prilikama radi izuzetno usporeno.

Popularni forum svima nam dobro poznate xda‐developers.com stranice prepun je mnogim komentarima (kritikama) nezadovoljnih Samsung Galaxy S6 korisnika. Da nije reč o bezazlenoj priči pokazuje i Samsung-ova filijala u Velikoj Britaniji koja je putem svoje Facebook stranice objavila kako se radi na manjoj nadogradnji koju će uskoro poslati svim korisnicima uređaja Samsung Galaxy S6. Nadogradnja koju su nazvali OTA nadogradnja navodno bi trebala rešiti problem rada RAM-a na Galaxy S6 flagship modelu. Iz Samsung-a su se u jednu ruku ogradili rekavši kako su nedostatci prilikom izrade novih pametnih telefona (posebno flagship modela) neizbežni, i kako pružanje redovite nadogradnje nakon puštanja proizvoda na tržište mora biti aktuelno pod svaku cenu.

Ne podseća li ovo na raniji slučaj kada se pisalo o tome zašto Samsung Galaxy S III (ne)treba dobiti Android 5.0 Lollipop? Nije li i tada bilo reči o nedovoljnom kapacitetu RAM-a, da budemo precizniji o samo 1GB? Bilo kako bilo, Samsung Galaxy S6 dobiti će OTA nadogradnju čime će se rešiti problem sporosti zbog nedovoljne memorije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.