Windows 10 je zadnji Windows koji će Microsoft izdati


Microsoft je i službeno obznanio kako će ubuduće svuda oko nas biti samo Windows 10. Počevši od desktop računara, telefona, tableta, kakvog pametnog sata pa sve do servera i ostalih Windows-om pokretanih uređaja.

Potvrdu je "doneo" jedan od Microsoft-ovih zaposlenih – Jerry Nixon koji je na Ignite konferenciji objavio Microsoft-ove planove vezano uz buduće verzije Windows operativnog sistema. Naime, dosadašnja praksa izdavanja samostalnih verzija svakih par godina se napušta pa će nakon izlaska Windows-a 10 Microsoft ubuduće na tržište plasirati samo veće nadogradnje postojećeg sistema.

Za sada nema spomena kroz koje vremensko razdoblje će nove nadogradnje biti plasirane, već iz Microsoft-a poručuju kako će "stići onda kada budu spreme". Jedna takva veća nadogradnja se već sprema iako nas od službene desetke deli još koji mesec, a to je Redstone nadogradnja koja bi trebala doneti 2016. godine, značajniju količinu noviteta na Windows 10.

Što se tiče samog naziva operativnog sistema Windows 10 bi mogao da bude zadnji koji u svojem imenu ima brojku, odnosno, ubuduće bi se isti mogao zvati samo Windows na svim platformama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Ma, nismo mi te sreće... ;) :D Zapamtite, dokle god bude bilo i jednog jedinog čoveka na planeti koji je spreman da plati licencu za to njihovo "virusoidno" smeće od OS-a, gospoda (dodaćemo obavezno, uvažena) iz "Microsoft-a" će izbacivati stalno nove OS (sa još šarenijim "kockicama" :P :D), a sve na opštu radost većinskog retardiranog i, nadasve naivnog sveta. xD


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.