Amerikanci i dalje preferiraju Android


Prema istraživanju kompanije comScore, operativni sistem Android je tokom prva tri meseca 2015. godine zadržao vodeću poziciju među američkim korisnicima pametnih telefona.

Uprkos padu udela od 1% u odnosu na četvrti kvartal 2014. godine, u prvom kvartalu 2015. godine Android beleži tržišni udeo od 52,2%, što je dovoljno za vodeću poziciju. Na drugom mestu nalazio se Apple sa 43,1% udela, što je rast od 1,8% u odnosu na mesec januar.

Trećeplasirani Microsoft zabeležio je pad udela od 0,6% i sada na američkom tržištu ima udeo od 3%. Nakon toga sledi BlackBerry koji nastavlja da pada pa sada ima udeo od 1,5% (pad od 0,3% u odnosu na četvrti kvartal 2014. godine), a na samom začelju je platforma Symbian sa udelom od samo 0,1%.

Apple je i dalje vodeći proizvođač pametnih telefona sa pre spomenutim udelom od 43,1%, a na drugom mestu je Samsung sa udelom od 28,6% (pad s 29,3% koliko je zabeleženo tokom četvrtog kvartala 2014. godine).

Na trećem mestu je LG sa udelom od 8,4%, dok Motorola i HTC drže četvrtu i petu poziciju s udelom od 4,9 odnosno 3,7%.

Najpopularnija mobilna aplikacija među američkim korisnicima Android i iOS platformi je i dalje Facebook sa udelom od 71,1%.

Ceo comScore-ov izveštaj možete potražiti na sledećem linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.