BlackBerry će ponuditi i jeftine Android telefone


Nedavno smo saznali kako BlackBerry želi okušati sreću sa Android platformom. Jedan od mogućih uređaja koji se spominje kao kandidat za Android OS je kompanijin Passport model. Ali, to je flagship uređaj i ne treba očekivati bitno manju cenu, bez obzira što bi ga pokretao Android.

Ali, prema saznanjima internet stranice n4bb BlackBerry bi trebao predstaviti i još jedan smartphone sa Android platformom, a koji ne bi trebao da bude preveliko opterećenje za kućni budžet. Kao takav se spominje smartphone kodnog imena Prague, koji bi izgledom trebao neodoljivo podsećati na kompanijin prošlogodišnji Z3 model.

Novi Z3 pogonjen Android-om bi na tržište trebao stići tokom avgusta čime bi ujedno postao i prvi BlackBerry-jev smartphone koji se bazira na Android platformi. Koji mesec kasnije (novembar 2015.) bi trebao da stigne i nešto skuplji Venice model koji bi doneo 5,4-inčni QHD ekran i Snapdragon 808 SoC.

Time bi se ujedno potvrdile i spekulacije kako BlackBerry na Android tržište želi prvo izići sa jeftinijim uređajem, pa kad se teren pripremi, onda i sa skupljim Venice modelom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.