Pronađi bug u Android-u i Google te časti sa do 40.000$


Nakon uspešnog programa iz 2014. godine kada je Google platio više od 1,5 miliona dolara za otkrivanje ranjivosti i bezbednosnih propusta u Chrome-u, tehnološki gigant sada nudi novi nagradni program nazvan Android Security Rewards Program.

Program trenutno pokriva bezbednosne propuste na najnovijoj verziji Nexus mobilnih i tableta, a lista uređaja će se proširiti naknadno.
Greške koje će se uzimati u obzir i za njihovo otkriće isplaćivati novčana naknada uključuju one koje se nalaze u AOSP i OEM kodu. Google je spreman da plati od 2000 dolara za otkriće propusta, a iznos nagrada raste ako osim propusta pronađete i rešenje kako ga popraviti.

Najveća nagrada iznosi 40.000 dolara, a dodeliće se onom ko pronađe kritični bug u njihovom Android-u.

- Odluka da proširimo nagradni program sa Chrome-a na Android bila je neizbežna. Vidimo da mobilni postaju najvažnije sredstvo kada je reč o spajanju na internet. Naš je cilj da ovaj program postane stalan i dobro plaćen posao za bezbednosne istraživače koji mogu pronaći ranjivosti i nedostatke u našem Android-u - objasnio je Adrian Ludwig, Google-ov šef za bezbednot Android-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.