Samsung predstavio inovativni kamion za veću bezbednost u saobraćaju


U cilju poboljšanja bezbednosti vozača i smanjenja broja saobraćajnih nesreća, Samsung je predstavio svoj novi projekat, nazvan "Safety Truck". Reč je o njihovom prototipu velikog teretnog kamiona koji na prednjoj strani ima ugrađenu kameru koja je bežičnim putem povezana sa četiri ekrana ugrađena na zadnjem delu kamiona. Ideja je da prednja kamera šalje sliku puta automobilima koji se nalaze iza kamiona, kako bi ovi znali kada ne trebaju preticati kamion.

Iz Samsung-a se nadaju da bi se na ovaj način mogao dugoročno smanjiti broj saobraćajnih nesreća koje nastaju zbog preticanja na autoputevima. Prototip svog kamiona Samsung je testirao u Argentini, u kojoj je zabeležena jedna od najviših stopa saobraćajnih nesreća na svetu nastalih, u najvećem broju slučajeva upravo zbog preticanja. Za sada je čitav projekat u testnoj fazi, ali radi se i na dobijanju potrebnih dozvola od vlade kako bi ovaj koncept jednog dana zaživeo i postao deo svakodnevnice.

Međutim, iako je Samsung ovu ideju predstavio kao nešto novo, reč je o ideji skoro identičnoj onoj dizajnerske kuće "Art Lebedev", u kojoj su još 2009. godine predstavili koncept "Transparentius", kojim se predlaže da se bezbednost u sobraćaju poboljša pomoću prednje kamere postavljene na kamion, koja će projektovati sliku autoputa automobilima koji se nalaze iza njega.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.