Windows 7 zastupljen na 53,1% računara


Kao što znamo od ranije - Microsoft novu verziju Windows-a službeno pušta u opticaj 29. jula. Očekivanja od novog Windows-a 10 su velika kako od strane proizvođača tako i od strane budućih (ne)srećnih korisnika.

Do tada, pogledajmo kakvo je stanje sa ostalim, tzv. starijim verzijama Windows-a. Prema podacima kompanije StatCounter sasvim očekivano na većini računara u svetu se nalazi instaliran Windows operativni sistem, i to na 85,77% računara.

Najviše računara pokreće Windows 7 * 53,1%, dok se na drugom mestu po popularnosti nalazi Windows 8.1 verzija sa 15,99% korisnika. Treći po popularnosti je još uvek Windows XP koji trenutno pokreće 10,54% računara, peto mesto je pripalo Windows-u 8 koji iz nekog razloga još uvek koristi 3,91% korisnika. Lošiji rezultat ima još jedino Windows Vista koja je "zapela" na 2,23% računara.

Preostalih 14,23% korisnika umesto Windows-a radije su izabrali Apple-ov OS X (10,51%), neku od mnogobrojnih Linux distribucija (1,77%) ili neki od ostalih, manje poznatih operativnih sistema (1,94%).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.