Yahoo gasi određene usluge


Yahoo je objavio novi izveštaj o podršci za proizvode tokom 2015. u kome se naglašava gašenje nekoliko proizvoda, regionalnih stranica i podrška za starije Apple-ove uređaje.

Među proizvodima koji se gase nalazi se Yahoo Maps, čije stranice se zatvaraju u junu. Ali Yahoo Maps se ne gasi u potpunosti, već će nastaviti da živi i dalje kao deo drugih Yahoo-vih usluga, poput njegove pretrage i Flickr-a.

Yahoo Pipes, internet aplikacija koja omogućava skupljanje podataka sa internet stranica i usluga, krajem avgusta će preći u režim koji dozvoljava samo čitanje podataka, a u potpunosti će biti zatvorena krajem septembra.

Takođe se u trećem kvartalu gase aplikacijska programska sinterfejsa GeoPlanet i PlaceSpotter, za što u Yahoo-u ističu kako je to deo standardizacije i konsolidacije njihove ponude s obzirom kako se iste funkcionalnosti nude kroz Yahoo Query Language (YQL), za nekomercijalnu primenu, i BOSS Geo Services, za komercijalnu primenu.

Gasi se i podrška za Yahoo Mail za uređaje koji koriste Apple-ov operativni sistem za mobilne uređaje stariji od iOS 5, i sinhronizaciju kontakata na Mac-ovima starijim od OS X 10.8 nakon 15. juna.

U Yahoo-u su krajem prošle godine objavili kako su ugasili više od 60 proizvoda i usluga u protekle dve godine kako bi suzili svoj fokus kao kompanija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.