Apple Watch dominira tržištem pametnih satova


Tržište pametnih satova moglo bi, ako se trendovi nastave, zaista uskoro postati mainstream. Nedavno je takvu procenu budućeg razvoja nosive tehnologije dao šef Pebblea Eric Migicovsky, koji kaže da za koju godinu ljudi neće moći živeti bez svojih digitalnih asistenata na ruci.

Apple, kao nedvosmisleno najveći proizvođač na tom tržištu, i dalje dobro skriva podatke o prodaji svog pametnog sata, pa podatke o Apple Watch-u u finansijskim izveštajima prikazuje u rubrici "ostalo", zajedno sa iPod-ima. Uprkos tome, neke naznake se mogu iščitati, pa je iz nekih izjava Apple-ovog šefa finansija Luce Maestrija moguće zaključiti da je ukupni prihod od tog proizvoda u prva tri meseca premašio milijardu dolara.

Uzevši u obzir sve ove pokazatelje, kompanija Strategy Analytics objavila je procenu prema kojoj je Apple prodao oko 4 miliona komada svog sata, dok su ostali proizvođači – svi zajedno – prodali tek oko 1,3 miliona. To bi značilo da Apple drži 75,5% tržišta pametnih satova u svetu, i to samo tri meseca nakon pojave Apple Watch-a. Na drugom je mestu Samsung sa procenjenom 10 puta manjom prodajom, odnosno 7,5% udela na svetskom tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.