Geeksphone odustaje od pametnih telefona


Španski proizvođač mobilnih telefona Geeksphone objavio je u službenom saopštenju kako napušta tržište pametnih telefona nakon što je u nešto manje od šest godina postojanja predstavio tačno šest različitih modela mobilnih telefona.

Ali, tih šest modela ostavilo je trag, barem što se tiče istorije mobilnih uređaja. Geeksphone je prvi španski proizvođač pametnih telefona, prva evropska kompanija koja je na tržištu predstavila pametni telefon koji koristi operativni sistem Android i prvi proizvođač na svetu koji je predstavio telefon koji koristi Firefox OS.

Takođe, Geeksphone je 2013. godine u partnerstvu sa kompanijom Silent Circle (specijalizovanom za bezbednosni softver) razvio Blackphone, telefon s naglaskom na bezbednoj komunikaciji i privatnosti korisnika.

Hardverski inženjeri i suosnivači kompanije prelaze u redove pre spomenutog Silent Circle-a, dok će preostali zaposleni biti zaduženi za novi projekat kompanije, brand nosivih uređaja pod imenom geek!me, čiji se prvi proizvod na tržištu očekuje u nadolazećim mesecima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.